Isnin, Jun 19

Blues Monday #114


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Ramadhan 24, 

Huhuhu beberapa hari lagi nak menjelang Aidilfitri. Persiapan raya korang semua macammana? Sudah habis bershopping ke? Aku, hanya shopping di alam maya je. Tahun ni tak berapa nak membeli-belah sangat. Malas nak bersesak-sesak.

Lagi berapa hari juga Ramadhan nak meninggalkan kita. Perbanyakkanlah amalan kita di akhir-akhir bulan ini. Sedih kerana aku tak dapat mencukupkan amalan yang ada sebab baru je boleh berpuasa kembali huhuhu.. 

OKlah.. sampai di sini sahaja. Sebelum aku mengudurkan diri, dan nampaknya kalau di kampung aku tak mungkin dapat online sepenuhnya, jadi aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua....

Maaf Zahir dan Batin kerana banyak kesilapan aku buat kalian semua.


Jumaat, Mei 19

Freaky Friday #70

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
 
Maaf buat rakan-rakan pembaca, dah lama aku tak bersiaran. Mood aku kelaut sejak akhir-akhir ni. 
 
Maaf juga sebab hari ni tiada cerita-cerita kisah nabi ataupun cerita teladan. 
 
Hari ini, Pejabat aku ada buat makan-makan. Sedap-sedap makanan yang mereka bawa.  Alhamdulillah rezeki hari ini. Tak payah nak keluar duit membeli makanan. Aku bawa apa? aku bawa apa yang aku mampu masak dan apa yang ada dalam peti sejuk aku je. Jomlah kita tengok gambar-gambar.
 
 Bermula dengan bacaan Yassin dan doa selamat
 Tengoklah aksi-aksi fotogedik dema nih.... kikikiki

 Dah standby nak bergambar En F ni

 Kusyuk makan


Sabtu, April 15

Silent Saturday #6


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Isnin, April 3

Blues Monday #113

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Lama aku tak update Blog. sibuk yang amat-amat. Huhuhuhu.. banyak cerita aku tak sempat nak update. Harini.. aku tak berapa nak sihat. Demam melanda lagi. Aku baru baik dari demam selsema. Pagi tadi, lepas sarapan kepala aku pening. Sampai petang masih pening. rasa macam nak pengsan pun ada. mata kalau aku tutuppun, aku rasa berpusing aku satu dunia.. ades.. tak sukalah macam ni. Tapi sakit tu kan penghapus dosa kecil...

Pagi tadi dapat tahu anak Cik Ain masuk hospital sebab demam panas dan infection pada tekak. Allahhuakbar.. Risaunya hati.. Semoga anak itu cepat sembuh hendaknya.. 

Adios.. tak ada idea nak taip cerita apa, sebab peningnya kepala aku....