Selasa, April 17

1 SYAABAN 1439

السلام عليكم

Salam Syaaban buat semua.. YESSS.. dah masuk Syaaban uolls... tak sabar rasanya nak sambut Ramadhan. 

Sempena Bulan Syaaban ini, korang puasa sunat tak hari ni? Alhamdulillah.. dari bulan Rejab lagi aku dah start puasa sunat. Dan hari ni aku berpuasa sunat demi bulan Syaaban yang tiba. 

Syukur Alhamdulillah... kerana aku masih diberi peluang untuk berpuasa lagi hari ni. Jom kita cuba memperbanyakkan puasa sunat di bulan Syaaban. Semoga kita dapat syafaat dari NYA.

 

 Bila lagi kita nak practice untuk bulan Ramadhankan.. inilah peluang nya.. 

Adios....


Isnin, April 16

Blues Monday #115

السلام عليكم


Hi uolls.. Yup bermula kembali blog mak ni... Monday Blues?? yup hari Isnin kan... Pagi ni Di Jabatan Baru, Di Tahun Baru, Hari Baru, Minggu Baru. Jabatan aku pagi ni dengan taklimat dari Ketua SPRM cawangan Klang. Haa.. Hamikko... Ketua SPRM yang datang ko.. Sorry tak de gambar. Sebab Monday Blues... no picture, only story kikikiki..

Yup nama pun Monday Blues, so kerja pun buat ala nak dengan tak nak aje yer.. hehehehehe.. lantaklah.. tambah lagi aku rasa macam akan kena ABCni.. cuma tanda-tanda dah ada. Bila tak tau..

Adios...

Khamis, Mac 29

I'M BACK.............

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

I'M BACK.. 

Kawan-kawan, I'M Back....


Maaf kerana dah lama aku tak bersiaran. Aku agak sibuk dengan kerja. Jadi mood untuk berblogger agak kelaut. Hampir setahun lamanya ku meninggalkan Blog aku tanpa apa-apa cerita yang menarik.. sebenarnya banyak cerita menarik dan cerita sedih dari aku.. Tapi, sebab aku agak sibuk dengan kerja-kerja yang ada, kelaut sahajalah cerita aku... Blog kawan-kawan pun dah lama sangat aku tak menjenguk juga.

Satu-satu, akan aku uploadkan cerita-cerita dari aku yer.. aku akan buat yang tertunggak dulu hihihi.. maaf sekali lagi.. 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxjSAsOc_e8F4itU4yZ4nhPuMYUPLhoKN030h2e1YsrsNmELbK


Isnin, Jun 19

Blues Monday #114


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Ramadhan 24, 

Huhuhu beberapa hari lagi nak menjelang Aidilfitri. Persiapan raya korang semua macammana? Sudah habis bershopping ke? Aku, hanya shopping di alam maya je. Tahun ni tak berapa nak membeli-belah sangat. Malas nak bersesak-sesak.

Lagi berapa hari juga Ramadhan nak meninggalkan kita. Perbanyakkanlah amalan kita di akhir-akhir bulan ini. Sedih kerana aku tak dapat mencukupkan amalan yang ada sebab baru je boleh berpuasa kembali huhuhu.. 

OKlah.. sampai di sini sahaja. Sebelum aku mengudurkan diri, dan nampaknya kalau di kampung aku tak mungkin dapat online sepenuhnya, jadi aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua....

Maaf Zahir dan Batin kerana banyak kesilapan aku buat kalian semua.