Jumaat, Januari 25

Freaky Friday #11

NENEK TIDAK ADA DALAM SYURGA

RASULULLAH SAW pernah juga berjenaka, sehingga membuat seorang nenek menangis kerana khuatir tidak masuk syurga. Nenek tersebut adalah dari golongan Ansar telah datang kepada Rasulullah SAW dan minta didoakan.
"Wahai Rasulullah! Tolong doakan saya kepada Allah, agar saya dimasukkan ke dalam syurga." kata si nenek.
"Wahai nenek, di syurga nanti tidak ada orang tua seperti nenek." kata Rasulullah
 Mendengarkan itu, si nenek menangis tersedu-sedu kerana menyangka dirinya tidak akan masuk syurga. Padahal yang dimaksudkan oleh Rasulullah SAW adalah lain.
  "Nenek tidak perlulah bersusah hati. Kerana yang saya maksudkan adalah semua orang yang masuk syurga nanti akan kembali ke usia muda semula, termasuk nenek juga." kata Rasulullah SAW menerangkan.
  Barulah si nenek merasa gembira dan mengelap air matanya yang membasahi pipinya yang sudah tua itu.nota: Korang cuba bayangkan kalau yang masuk syurga tu dah tua-tua belaka, jalanpun tak larat, macammana gamaknya nenek-nenek ni nak jaga suami merekadan menjadi ketua bidadari bagi bidadari suaminya, bidadari yang ada semua lawa-lawa, muda belia dan cantik belaka, tak terlarat nenek-nenek nih nak layan kehendak suaminya nanti. Tak mampu aku rasa nenek-nenek nih nak mengawal bidadari syurga buat suami mereka nanti. Hihihihi....

Tiada ulasan: