Rabu, Februari 1

Hot spring Selayang plus BBQ Land, Kuang

22 Jan 2012
Entry dah lama sehari sebelum tahun baru cina. Malam sebelumnya ma dah sms tanyer nak pegi hot spring selayang. So nak jln2 punyer psl oklah onkan jer.. yang ikut haritu m, abah, nisa n izwan. Ajoy xnak ikut dia kata nak ikut makanje. tapi xderlah janji nak ambil dia.. yelah time pegitu pun dah ptg sgt. Pakai GPS perisian PAPAGO (perisianjer tau) tapi pakai GPS still tgk jln pakai signboard gak. elok je sampai hot spring, hujan lebat x hingat... kena byr parking harga RM 2. tgk org dah ramai hujan2pun bantai mandi gak. darwisy nak mandi, nisa pun sama tapi sian nak dkt pukul 7 ma pun x bg so kami menengokjelah...
Inilah dia pemandangan di hot spring selayang tu..
ummat manusia yang mandi.. tp xbleh nak berendamlah cuma ceduk then curah atas bdn.

yang nih yang plg panas siap berasap2 lagi
Sesudah menengok2 org mandi.. akupun set gps nak g bbq land. first abah tunjuk jln. then bila sampai Kuang akupun start pakai GPS. sampai kuang, ma n izwan dah nampak bbq n steamboat buffet, tp gps tunjuk ke depann x inform pun lot tu dah terlepas. aku pun terusje tp b4 gerak aku solat maghrib dulu.. then sambung gerak. jln punye jln, boleh plak dia (gps) bwk aku ke ceruk hutan manantah.. sampe ma dah kecut suruh patah balik yelah siap mcm masuk hutan banat pastu mcm tepi bukit pun ader.. akupun kecut. tp aku nekad jlnjer.. sampailah blkg restoran tu.. tp rupa2nya restoran yg ma n izwan nampak tu.. hampeh punyer gps tobat aku x pakai dah.
dah sudah makan, apalagi kenyangler...
komen aku utk makan kat situ, oklah.. makan dulu br byr. siap ada annaoucment utk pekerjanya alert meja mana yg perlu disediakan dan dibersihkan. Tapi kuah tomyamnyer agak masin, plus sayur yang ada kurang n x ditambah begitu juga lauk2 yang dah habis. sepatutnya mereka sediakan timun juga sbb mkn makanan berbakarnih, kita perlu naturalkan nya balik. air yang disediakan pulak kurang memuaskan yelah setakat air sirap n anggur yg tambah pakai air paip huhuhuhu
sibukje nak buat gak anak terunanih
start makan

licin sudah
abah yang kekenyangan
izwan yang x masih belum kenyang


Tiada ulasan: