Isnin, Jun 9

Blues Monday #52

Assalamualaikum...

Last week, aku ada ujian B2. Muahahaha.... Dengan hati yang amat gumbira aku nak umumkan pada kamu semua yang aku dah lulus ujian B2 tu....

 Seronok giler.... Dalam berdebar yang amat sangat tu, boleh pulak aku selitkan masa dengan membaca novel.... Tapi bukan boleh tumpupun. Hati berdebar giler-giler.... Tapi, bila buat ujian tu, 10 minit pun tak sampai tau... Hampeh betul.....

Petangnya aku hantar result ke pusat memandu aku, boleh pulak katanya nak simpan lesen aku seminggu. Aternyer aku nak drive g kerja camner... Kena tahan dengan polis naya aku.

Nak di jadikan cerita, pusat memandutu suruh aku pergi buat sendiri hari ni tanpa beri maklumat tambahan yang amat peting pada aku. So, dengan confidentnya akupun pergi ke JPJ untuk buat lesen.... Aku pergi tengah hari, dalam 1:30 macamtu, Sampai sana,akupun ambil nombor. Nombor aku mulanya 1717, nombor terkini 1440. Giler nak tunggu dalam 300 lebih. Kebetulan, ada pakcikni bagi nombor giliran yang lebih awal kat aku. Tapi berjanggut jugalah nak tunggu.
Adalah dekat 2jam 1/2 aku tunggu nombor aku, tapi bila sampai giliran aku, aku diberitahu yang aku kena tunggu 5hari waktu bekerja baru aku boleh buat. Sebabnya data tak sempat key in lagi. Cik kauntertu boleh cakap kat aku kenapa tak tanya kat kaunter depan.

Sengalnya aku rasa.... Ada kaunter perkhidmatan awam buat menda? Dan kenapa tak bagi panduan awal? Aku siap hulur borang lagi, sorangpun tak tolong check dan tengok.. Letihnya aku rasa satu hari ni... Mulut rasa nak makije tapi hati ini ku sabarkan sahaja. Ya Allah dugaan untuk aku.

Next week aku datang ambil nombor dan aku nak drop dan pick up ajelah... Tak laratnak tunggu dah. Jam 4-5 camtu,aku keluar pergi ambil lesen. Pasallah.... Malas dah aku nak tunggu. Buang masa aku tunggu berjam-jam tapi hasilnya hampeh. Siapa bilang kaunter JPJ terbaik? Meh bagitau aku. Ish... Sungguh blues monday aku satu hari ni..........

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

I absolutely love your site.. Excellent colors & theme. Did you
create this website yourself? Please reply back as I'm trying
to create my own site and want to find out where you got this from or what the theme is
named. Thank you!

Here is my site ... reconquerir son amour

Jazz Lover berkata...

Tahniah sis