Isnin, Julai 28

Salam Aidilfitri 2014

Assalamualaikum.....

Sebulan sudah kita berpuasa, bulan ramadhan juga pergi meninggalkan kita. Cukupkah amalan kita selama sebulan ini? Hanya Allah S.W.T yang mengetahui dan menilainya.
Harini, Syawal menjelma meraikan umat islam yang berpuasa. Di kesempatan ini, aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri buat umat islam yang menyambutnya. Mohon maaf dan ampun andai ada tersilap bahasa ataupun terkutuk dalam blog aku ataupun semasa aku melawat rakan-rakan blogger semua. Sepuluh Jari ku susun memohon ampun buat semua. Kira kosong-kosonglah ye..
Moh kita layan gambar seharian aku keluar beraya. (Maaflah, aku tak dapat nak buat cerita apa kisah pada gambarni, komputer rosak.. huhuhuhu....)
Bergambar sekejap sebelum keluar 
Rumah pertama aku beraya, rumah Ayah Nyah aku 
Ayah Nyah aku yang duduk atas meja baju melayu krim cerah tu.

Rumah kedua, rumah moyang sedara. (pertama kali aku ke sini tau..masa kecil dulu, aku tak pernah di bawa merayau ke rumah saudara yang lain)
Bersalam sebelum balik, yang baju biru tu Pakcik aku jugak tu adik ma yang kedua sebelum yang bongsu muehehehe.. pikirkan
Ma berpossing depan rumah Atuk sedara ma
Rumah ketiga, adik arwah opah aku. yang inipun aku tak pernah jumpa. Iras-iras muka opah aku, rindu aku pada Arwah. Sedap aku makan lemang kat rumah ni. Adik aku makan bertambah-tambah.
Selfie sekejap.. sambil tengok cerita hantu teng teng 

Tiada ulasan: