Khamis, September 13

Keretaku rosak....

Assalamualaikum,

Hai... apalah nasibku harini. Kereta Charadeku yang baru sahaja dibaik telah tersadai di officeku disebabkan baterinya telah kong tengah hari tadi. Pagi tadi bukan main beria lagi anak teruna nak naik kereta kuning sampai terlupa ambil kasut dalam kereta hitam. Aku pula siap isi minyak sebanyak RM 20 lagi sebab nak pakai esok dan minggu depan. Alih-alih, tengah hari tadi aku nak start enjin, kereta kuning tak mau hidup..


panik aku kejap. Dahlah aku lambat ambil Hero Cilik tu. Dengan pantas aku cuba call Hubby aku,yelah sape lagi yang boleh diharapkan untuk ambil anak teruna tu. namun malang nasibku lagi sebab kedua-dua nombor phonenya tak dapat dihubungi.
Isy.. pada siapa pulak aku nak minta tolong.. lalu aku teringatkan rakan pejabatku, Pn. Nda tak kemana dan beliau juga memandu kerta ke office, terpaksa kacau dia dan pinjam keretanya.
Mujurlah ada juga rakan yang saling membantu. Syukur sangat sebab urusanku dipermudahkan. Alhamdulillah...
Hubby call tanya kenapa call (kenapa call? apa punyer soalanlah..), lalu ku ceritakan kisah tengah harini dalam keadaan agak marah yelah dah call berkali2 boleh pula tanya kenapa call!!
Kesian dengan Hubby sebab dia kena demam selsema tapi kena datang office aku untuk keluarkan bateri dan bawa pula pergi charge bateri kereta. Nak tak nak, kenalah aku biarkan kereta kuningku itu bermalam di pejabat. Nak buat macammana, bateri kereta bukan boleh di charge setakat sejam dua.
Nampaknya, esok aku kenalah bawa kereta hitam..

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

GREAT publish and impressive in turn …will bear a try all the tips..Thanks……

Emma berkata...

alahai, tu lah namanya malang tak berbau, satu lagi cara boleh spare jumper dalam bonet, so bila jadi gini olehler minta ihsan sesapa tumpang jump dr bateri kereta dorang.....

Syaz Blackrose berkata...

ahaks.. itulah pasal. tapi bukan pasal bateri sebenarnya... tapi pasal wayer stater tercabut. pelik gak macam mana pomen tu baiki kereta tu. taulah kereta lama, baikilah betul2.
Alhamdulillah skarang keta dah ok dan dah balik rumah

Lynda Che Lah berkata...

ye..naseb baek sy hanya tido2 ayam semasa kejadian..ahaha

:: Mrs.Eady :: berkata...

isk iskk...