Jumaat, Ogos 10

Kena Cirit-Birit

Assalamualaikum...,

Berhabuk sudah blog aku nih, lama tak update blog. Payah betul sekarangni aku nak update blog. semuanya bercampur-campur... sibuk ada, malas ada, tak sempatpun ada. Berhabuk dan berdebunya blog aku ni macam berdebunya Pelabuhan Klang tika ini... ahaks

Sebenarnya sekarang nih aku sedang dilanda cirit-birit. Sakitnya perut aku dari start bangun sahur sampailah waktu berbuka sekarang ni. Entahlah aku makan apa masa berbuka semalam. Hubby akupun diserang sakit perut tapi dia bermula dari tengah malam semalam lagi.
Semalam aku masak mee bandung, takkanla sebab aku masak kot. Tapi, semalam Hubby aku adalah beli makanan kat bazar Ramadhan. Hubby aku beli kambing golek, roti boom dan apa lagi ntah.. Alih-alih, pagi nih aku di serang cirit-birit. Berkali-kali aku masuk toilet, sampai tak senang aku nak buat kerja harini.

Adeh... tak laratnya nak merasa sakit perut yang berpanjangannih.. dahlah tengah puasa, nak kena ke tandas lagi. naik kering badan aku dibuatnya hilang air dalam badan. Lembik badan akuni..

Namun, dalam pada sakit perut, aku tetap jugak masak untuk berbuka tadi. Tak lalu nak menghadapi sakit perut sebab makan makanan tak eloknih.. adeh.. serik aku makan makanan bazar Ramadhannih tau.



*masih sakit lagi walaupun dah berbuka.. huhuhuhu....

1 ulasan:

سو هايده berkata...

Salam Aidilfitri dr saya..
http://mustasya.blogspot.com/2012/08/salam-aidilfitri.html