Khamis, Mei 16

Legoland Malaysia

Assalamualaikum...


Lama sungguh aku delay sambungan cerita dari USS di sini. Hari ni baru aku berkesempatan untuk menyambung kisah aku di Johor, dah berkurun citer nih... hehehe..

Tak hilang penat kami di USS, keesokan harinya kami ke Legoland pula. Seawal 8:30 pagi kami turun untuk mencari sarapan pagi. Almaklumlah, hotel budget semuanya budget dan kena bayar kalau nak ekstra. Mujurlah ada kedai 7 eleven kat bawah hotel, bolehlah kami bersarapan secara budget dan alas perut.
Kami bertolak dengan menaiki shuttel yang telah kami tempah melalui online di website Tune Hotel. 9:30 pagi kami bertolak dari Tune Hotel ke Legoland.

Pada aku, Legolandnih lagi seronok pergi dengan anak-anak sebab mainannya lebih sesuai untuk anak-anak. Untuk mak bapak ni, hanya untuk enjoy bersama anak-anak bolehlah... Tapi rasa teruja tu tetap adalah dah rasa macam bebudak pun ada yelah excited pergi tempat baru mana tidaknya... huhuhu.. Sebelum sampai ke pintu Legoland, kami sampai di depan Mall Of Medini dulu.
Berjalan ke dalam sedikit, barulah nampak pintu masuk 
Kad-kad diskaun mula dikumpul untuk mendapatkan pengurangan harga tiket masuk
Harga tiket, tak kalah harga USS. Harga barang-barang di dalampun setanding USS. pergh...
Peta Legoland
 Posing time.. apa agaknya patung tu lukis ek?
Play time
 Playground khas untuk kanak-kanak sahaja, kalau rasa nak jadi bebudak bolehlah
Pose jangan tak pose
Mainan sebelah kiri bawah tu seronok jugak, habis basah seluar aku huhu.. Lost kingdom adventure pulak, sesuai untuk anak-anakjer.. aku masuk situ, aku jadi bebudak jap hehehe...
 Tengok Miniture legoland yang mengambil contoh tempat-tempat menarik sekeliling dunia
Icon negara kita dalam bentuk lego, comel dan menarik

 Yang ini khas untuk anak-anak belajar naik bot, naik moto dan kereta kecil. mak bapak tolong tengokjer..
dah tengah hari, makan time.. indah rupa dari rasa ish..ish..ish..
Solat time, comel patung lego tu, pandai tutup aurat
Bergambar dulu sebelum keluar
Masa untuk pulang, flight dah menunggu..
Selamat tinggal Legoland, ada masa kita berjumpa lagi bila anak teruna dah besor skit lah.. ek

Sampai sini saje cerita aku.. banyak lagi hutang entry aku nih, kita kayuh pelan-pelan naa...

baca juga kisah:-


3 ulasan:

Isabel Diaz berkata...

Bestnya

Izzat Eshak berkata...

Bestnya. Hari tu ada pegi tapi tak masuk, hujan lebat sangat =)

hainom OKje berkata...

Legoland pun tak pernah sampai lagi Syaz...entah bila agaknya!