Isnin, Disember 2

Blues Monday #41

Assalamualaikum..

Pagini, aku bangun pagi kepala aku pening. Pening dan berpusing rasanya kepala ni. Hujan dipagi hari tetap tak dapat melegakan rasa pening di kepala. Malam semalam pulak, Jiran depan rumah aku buat party birthday anak dia kot. Kalau setakat party birthday takpelah jugak setakat sambut dan borak-borak oklah lagi, tapi siap berjoget sakan, dengan muzik yang berdentum - dentam sampai ke tengah malam. Sampaikan aku nak tengok cerita kat televisyen pun sekadar dapat tengokje, tak dapat dengar dan menghayati cerita tu. Sebabnya, music di luar lagi kuat dari music di dalam rumah. Disebabkan itu juga, aku tak dapat tidur dengan lena. Penyudahnya, pagi ini aku bangun dengan kepala aku yang pening dan berpusing pagini. Hai nasiblah.. dapat jiran yang macam ni. Langsung tak prihatin dan tak pikir jiran ko kerja ke tak esok pagi, jiran ko senang ke tak dengan musik ko tu. Hisy... Sengal...

3 ulasan:

Rosmiza Ali berkata...

Susah dapat jiran yang tak prihatin ni.. Sabo jela bebenyak ye.. Huhu..
http://miezashaklee.blogspot.com

hainom OKje berkata...

Yelahkan Syaz...hidup berjiran ni kena bertolak ansur...saling memahami barulah aman damai hehe

Syaz Blackrose berkata...

itulah pasalnya.. memang menyampah tul dgn jiran tu..