Selasa, Jun 25

Sebab Jerebu, Topeng Muka Jadi Terkenal



بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ




Jerebu punya pasal, Topeng muka laris dijual di setiap farmasi yang ada. Laku ko topeng yek, kalu tidak orang tak pandangpun ko kan. Pagini, kami berbicara mengenai topneg muka yang dijual di setiap kedai farmasi ataupun kedai runcit. Aku dapat tau, ada yang menjual topeng muka yang getah kiri kanan, dijual dengan harga RM 1.20 satu. Ada yang dijual RM 6 di farmasi. Bapak... Mahal giler.. Kalu macam nih, harga ubatpun confirm naik gak kat farmasi. Eh ye ke? harga ubatni ada kawalan tak, mesti adakan?. Ish..ish..ish.. melampau-lampau sungguhlah penjual-penjual nih, senangjer mengambil kesempatan di atas situasi yang ada. Kiamat makin menghampiri, beginilah jadinya.

Akupun apa lagi, bukak komputerje aku terus tanya pak cik google pasal topeng muka. Jumpa pulak kat Uncle UTUSAN yang memaparkan berita pasal Topeng muka.
 



Ha.. saper berani nak jual lebih2 korang lapor jer biar dema rasakan nya.. kan..

2 ulasan:

hainom OKje berkata...

Ye ke Syaz....tak beli lagi sejak berjerebu pun...so mmg tak tau harganya...
Ingat lagi ... rasanya sebelum ni pun pernah berjerebu jugakkan Syaz...masa tu femes jugak topeng ni... hehe

Syaz Blackrose berkata...

Saya sendiripun xpernah beli. itu pun ada kawan2 yang cerita. ada yg jual sampai RM 1.40 padahal yang nipis tujer.. mmg ambil kesempatan